Hårborttagning med laser är en riktigt magisk uppfinnelse, den mest effektiva och säkraste metoden för att bli av med oönskat hår på någon del av ansiktet eller kroppen. Den är lämplig för män och kvinnor, för alla hudtyper och alla typer av hårväxt. Med bara några få sessioner kan du njuta av sammetslen hud för alltid, utan irritation och finnar.

Låt oss ta en närmare titt på den revolutionerande hudvårdstekniken som erbjuds hos bland annat Estetic i Göteborg.

Vad är hårborttagning med laser?

Tänk om du hade rakat dina ben för en månad sedan och de fortfarande var lika mjuka som första dagen? Inget hår som fastnar för din partner, inga inåtväxande hårstrån, inga spår av follikulit. Sammetslen hud, så enkelt är det! Detta är precis vad laserhårborttagning erbjuder, den enda säkra och effektiva metoden för att definitivt eliminera oönskad hårväxt.

Det är metoden som har gjort rakhyvlar, hårborttagningskrämer och vaxer till historia, eftersom den verkar riktad mot hårets rot och inaktiverar dess follikel för alltid, utan att påverka porerna eller hudens struktur! Tjockt och vilt hår förvandlas mycket snabbt till ludd och lämnar huden mjuk, glänsande och silkeslen.

Hårborttagning

Hur fungerar hårborttagning med laser?

Den stora fördelen med laser gentemot traditionella hårborttagningsmetoder (rakhyvlar, pincett, hårborttagningskrämer och vaxer, hårborttagningsapparater för hemmabruk, etc.) är att den verkar direkt på hårroten, vilket ger ett permanent resultat utan att påverka huden alls.

Lasern arbetar med hjälp av melanin, pigmentet som ger håret dess färg. Ju mörkare hår, desto större mängd melanin innehåller det. När laserstrålen riktar sig mot håret, absorberas ljusenergin av melaninpartiklarna och går till hårsäckens rot. Där omvandlas den till värmeenergi, vilket gör att temperaturen inuti follikeln stiger till 90 grader Celsius och hårsäcken förstörs och kan inte längre producera friskt, starkt hår, bara ludd!

För vilka delar av kroppen är den idealisk?

Hårborttagning med laser är en metod som passar alla hudområden. Det är säkert och effektivt både för små ytor, såsom näsa och öron och för stora ytor, såsom rygg och ben. Den kan också appliceras med absolut säkerhet i känsliga områden, såsom armhålorna eller underlivet.

Hur länge håller resultaten?

Resultatet av hårborttagning med laser är permanent och överstiger 90 %. Redan från den första sessionen minskar hårväxten med 10-25%, inom den tredje sessionen når den minst 40-50%, medan när cykeln av sessioner är klar har hårväxten helt försvunnit eller förvandlats till osynliga fjun och huden är den nu mjuk som på ett litet barn. Men om några spridda hårstrån dyker upp på ett område på grund av t.ex. hormonella faktorer, då är en upprepad session vart 1-2 år att rekommendera.

Vill du ha fler magiska idéer och tips om livsstil, hälsa och annat, se hit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *