Även om vi är vana vid att köpa olika rengöringsprodukter för specifika saker vi behöver för att städa vårt hus, är sanningen att vi redan har bakpulver hemma. Vi skulle kunna använda det vi har hemma för att rengöra med precis samma effektivitet.

Till exempel används bakpulver ofta.  Men hur?

Bakpulver

I den här artikeln kommer vi att ta reda på alla sätt man kan rengöra med bakpulver. Mycket hjälp kommer från Mamma från MyBaby som har stenkoll på dessa saker, spana in hennes blogg här!

1.  Fläckar från soffan

Om du har en fläck på din soffa kan du applicera lite vatten blandat med bakpulver och låta det sitta en natt. Torka bort bakpulvret och fläcken är borta. Om det inte är det, upprepa bara processen tills du är nöjd med resultatet.

2.  Ta bort lukt från tyger

Om du precis har rengjort dina gardiner eller mattor men lukten finns kvar, om du har använt en produkt vars doft du inte gillar, i vart fall vill du ta bort en doft från ett tyg eller en yta kan du använda bakpulver. Täck området med bakpulver och låt det sitta i ett eller två dygn. Ta bort pulvret: lukten borde försvunnit med den.

3.  Rengör toaletten

Lägg flera skedar pulver i toaletten två gånger i veckan för att hålla den ren.

4.  Ta bort mögel

Bakpulver är också effektivt mot mögel. Lägg bara lite på mögelfläcken och låt det sitta i flera timmar. Ta bort, applicera igen och upprepa processen tills mögelfläcken försvinner.

5.  Rengör dina skor

Du kan använda det för att rengöra och ta bort lukt från dina skor utan att blöta dem. Du kan bara täcka dem med pulver och sedan ta bort dem (efter en eller två dygn).

Om du istället för att veta vilka naturprodukter du kan använda för att städa ditt hus föredrar att professionella städare tar hand om allt, tveka inte att kontakta oss.

Vill du även lära dig hur du magiskt får bort päls ur hemmet, läs denna artikel.

Middagstips för ikväll? Här är en blogg för recept, städtips och annat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *