En av de vanligaste frågorna är om du kan installera lastbils- eller bilbelysning i andra färger än vitt. Färgade Lampor.

Att använda färger kan vara väldigt roligt och ge stil åt ditt fordon. Men det finns ett allvarligt problem, färgade billjus kan vara ett misstag både när det gäller belysning och för att blända andra på vägen. Därför kommer här varför du inte ska använda färgade LED-bilbelysningar på ditt fordon.

Vill du vara klimatsmart? Läs då om dimbar ledljus i emo82

#1: De lyser inte lika mycket upp

Den första anledningen till att du bör undvika att använda färgade lastbils- och billjus är att färgade lampor inte lyser lika mycket. Detta beror på att intensiteten hos färgerna är mindre än vit.

Medan vita xenonljus når 90 meters räckvidd i sin ljusaste vita färg har färgerna inte samma räckvidd och intensitet. Detta gör att de inte lyser upp vägen lika mycket.

#2: De har inte samma räckvidd

Som vi redan har berättat har färgade billjus inte samma intensitet när de lyser. Detta påverkar räckvidden eftersom om LED-ljusbågarnas blinkande är mindre, kommer ljusets intensitet att vara densamma, mindre.

Detta kan vara ett stort problem för tunga fordon eftersom om lamporna på bussar och lastbilar inte lyser med samma intensitet blir det en större risk vid körning. Både andra fordon kommer inte att se dig och du kommer inte att belysa vägen lika mycket, vilket gör det svårare.

#3: Ljusstyrkan är inte densamma med Färgade Lampor

En annan viktig punkt att ta hänsyn till är det faktum att ljusstyrkan hos lastbilsbelysningen inte är densamma med färgade lampor. Eftersom den vita färgen är mindre ljusstark kommer den inte att blinka med samma styrka så det kommer inte att se likadant ut.

Tänk bara på att röda fordonsljus till exempel blinkar upp till tre gånger mindre starkt än det ljusare kallvita ljuset. Samma sak gäller för andra typer av lampor och även den utbytbara färgade ledstången.

#4: Inte alltid tillåtet

Ta hänsyn till att det inte alltid är tillåtet att använda den här typen av lampor eftersom färgade billjus enligt vissa trafikregler inte är det bästa. I dessa typer av säkerhetsföreskrifter överväger man att dessa släpvagns- och billjus kan orsaka bländning av andra fordon och tredje part.

Därför undviks användningen av dessa fordonsljus och framför allt bestraffas användarna av samma färgade biltrailerljus. I många av förordningarna föreskrivs också ett straff eller en överträdelse för användning av denna typ av bilbelysning.

#5: Du kan blända andra

Den sista anledningen till varför det lönar sig att undvika att använda dessa typer av färgade lampor ligger i det faktum att färgade lampor kan blända andra förare, fotgängare, cyklister osv. Detta beror på att bilstrålkastare, även om de inte är lika ljusstarka, kan orsaka bländning och bländning.

Så om du vill undvika att orsaka blinkningar och blända andra människor, vilket kan leda till olyckor, är det bättre att inte använda dessa billjus. Detta kommer att avsevärt minska risken för olyckor på grund av bländning eller brist på ljus.

Färgade Lampor

Om du gillar ljus lika mycket som jag, läs min artikel om laser också!

Om du gillar denna typ av inlägg finns många liknande att finna här.

Vill du lära dig mer om de olika belysningarna bilen har så borde du besöka bloggen mingranne.

Kolla in mickgrahamcomputers om du är intresserad av laserbelysning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *